Bra – men inte bäst.

Lite gammal skåpmat, som legat till sig bland utkasten. M dog som bekant i Skyfall, men hon efterlämnade ett förinspelat meddelande till Bond. Hon ber honom att ta sig till Mexico City, söka upp och ta död på en man benämnd Sciarra och sedan försäkra sig om att gå på dennes begravning. Det är den spännande upptakten till en i mångt och mycket fantastisk Bondrulle. Just introt i Mexico City är fartfyllt och läckert, inte minst med en inledande lång tagning utan klipp – snyggt som tusan. Spännande scener i Rom, välljudande soundtrack, kul humor här och var och en härligt elak Spectre-torped (Mr Hinx) gör det hela välsmakande i grund. Men det saknas lite krydda. Scenerna hemma hos superskurken Blofeld, kunde jag verkligen varit utan och slutet är ju i det närmaste ett avsked. Så vill jag inte ha det. Jag ser gärna Craig, tidernas förmodligen bästa Bond, i minst en film till. 8/10.

Exklusiva armband är något som förknippas med agent 007 – särskilt då av märket Omega. Min gode vän, Mr T, gifte sig i somras och det var Bond-tema som gällde. Mycket trivsamt. Göteborg, Nya Varvet, 2015.

Omega 007

James Bonds prylar betingar ett högt värde bland samlare, inte minst hans bilar. Den som sett senaste Spectre inser att det gick åt en och annan bil under inspelningarna. Två bilar av tio överlevde och de har sedan åkt jorden runt för att marknadsföra filmen. Aston Martin valde sedan att behålla en av dem, medan den andra auktionerades ut där vinsten gick till välgörande ändåmål – mer exakt Läkare utan gränser. Så hur mycket fick nu den lycklige köparen betala för Bonds unika tjänstebil? Inte mindre än 29,5 miljoner SEK, visade det sig, beroende på dagskurs. Det kostar att ligga på topp onekligen, snart kan du dock köpa märkets senaste skapelse – DB11, som man hoppas skall vända företagets något sviktande ekonomi. Många förhandsbeställningar har lagts enligt uppgift, bilens grundpris på 1,9 miljoner framstår i sammanhanget som ett klipp. [Teknikens Värld, Aston Martin DB11 officiell med förföriska former]

James Bonds tjänstebilsval – Aston Martin. I Spectre körde han dock inte en V8 Vantage, utan specialversionen DB10 (förvisso byggd på nedan avbildade N430) som fick bekänna färg på Roms kullerstenar. Göteborg, Lilla Bommens hamn, 2015.

AML V8 Vantage N430

Plus. Spectre fick jag se i bästa tänkbara sällskap – traditionsenligt med Mr T i VIP-salongen på Bergakungen.

Minus. Har alltid haft lite svårt för det där med superbondskurkar som skall presentera hela sin diaboliska plan, visa upp hela sitt magnifika residens och därefter på ett raffinerat sätt ge sig på att avsluta Bond. Ikväll är det säsongsavslutning av Veckans brott på SVT1. Vem skall nu sätta guldkant på tisdagarna när 71-årige GW tar ledigt?

Advertisements

~ by onemountainsplace on March 15, 2016.

 
%d bloggers like this: