Science Fiction-mässan.

Sci-Fi 2016. Då var årets upplaga av Sci-Fi-mässan avklarad. I mångt och mycket som sina föregångare vad gäller innehåll och upplägg – rätt få överraskningar tyvärr. Hur som – som alltid en plats för såväl gammal som ung, men mest för oss som älskar film, spel, kändisar och fiktion. Gossarna var med och skötte sig galant på plats. Bäst var som vanligt Nordic Garrison och sämst var det faktum att man fortfarande, år 2016, envisas med att enbart ta kontanta medel vid inträdet. Nedan några bilder från lördagen. [GP, R2D2 besökte Göteborg]

Köerna ringlade sig långa. Längs med två väggar inne på P-huset, över bron tre gånger och hela arkaden på det. Blev en del väntan, men gossarna måste sägas vara tåliga som inte gnydde något märkvärt. Göteborg, Focushuset, 2016.

Kö

I köerna finner man alltid intressanta karaktärer – så även denna gång förstås – såsom denna fullrustade riddare. Göteborg, Svenska Mässan, 2016.

Que Crew

När man väl kom till arkaden så stod en Leia och några stormtroopers och väntade – humöret och stämningen i kön höjdes då påtagligt. Göteborg, Svenska Mässan, 2016.

Leia and Stormtroopers

Kenny Baker hade att göra. Mannen som gestaltat R2-D2 i samtliga Star Wars-filmer och som även var den klåfingrige Ewoken Paploo i Return of the Jedi – som stal en speederbike, fick uppmärksamheten riktad åt annat håll och som då gjorde det möjligt att ta sig in “köksvägen” i den välbevakade bunkern på Endor. Göteborg, Svenska Mässan, 2016.

Mr Astromech

David Warner är bra på att se butter ut, något som han gjorde alldeles extra bra i filmernas film Titanic – där han ju gjorde Spicer Lovejoy, som mycket effektivt såg till att hålla Rose och Jack ifrån varandra. På riktigt så kan man konstatera att han blivit mycket äldre, men att den bistra minen består. Göteborg, Svenska Mässan, 2016.

Grumpy

Jason Voorhees var på plats och poserade glatt för kameran. Mannen som dödat snudd på oräkneliga tonåringar kring Camp Crystal Lake, har fått de flesta att förknippa den gamla typens hockeymasker med något helt annat än just hockey. Göteborg, Svenska Mässan, 2016.

Jason

Faramir – Kapten av Gondor och lillebrorsa till Boromir. En av de klart intressantaste karaktärerna i filmatiseringen av Tolkiens Härskarringen. Igår fanns han på plats som sitt vanliga jag – David Wenham. Göteborg, Svenska Mässan, 2016.

Faramir

Nordic Garrison Star Wars Parade. Med en wookie i täten (Chewie?) följd av Kylo Ren och hans idol Darth Vader. Uppskattat inslag för såväl far som söner. Göteborg, Svenska Mässan, 2016.

SW Parade 1

När imperiets stormtroopers, bikerscouts och snowtroopers kommer i större antal så blir det något alldeles extra. Göteborg, Svenska Mässan, 2016.

SW Parade 2

Det bästa med nya Star Wars, Rey, fanns på plats i flera versioner. Många Cosplayers har attraherats av den trevliga kombinationen snygg och stridbar. Göteborg, Svenska Mässan, 2016.

Rey

Ett mycket spektakulärt ekipage. En eldriven rullstol, med en zombie fastkedjad i sittdelen och med Jabba the Hutts narr, Salacious B. Crumb, bakom spakarna. Stundom kördes den bisarra synen runt i folkhavet. Göteborg, Svenska Mässan, 2016.

Sal Crumb and Zombie

En av filmvärldens mest kända robotar, definitivt den mest kända astromek-droiden – R2-D2. Denna version åkte själv, blinkade, pep och levde runt. Så nära ett fungerande original man kan komma. Göteborg, Svenska Mässan, 2016.

Moving R2

Plus. Sci Fi-mässan är rolig, även om jag tycker mig kunna den nu. Utställarna är ungefär desamma som föregående år – det är alla cosplayers som gör det till var det är, en kul stund för alla oss med “alldeles för mycket tid över”, som en kollega uttryckte det under fredagen.

Minus. Lite för långa köer och alldeles för trångt. Tidigare omdömen som består. Kvadratmeterpriset på mässan skojar man inte bort, men det känns som att det är läge att byta upp sig för att få rum med allt. Sedan var det den lilla detaljen med betalning av inträdet – bara möjligt med kontanter. Men när man sedan ska hänga av sig jackan går det hur bra som helst med VISA-kortet – det är lätt att misstänka att mässan tar väldigt bra betalt för att låta arrangören få nyttja kortläsare vid entrén.

Advertisements

~ by onemountainsplace on April 3, 2016.

 
%d bloggers like this: