Showen har fått ett namn.

The Grand Tour. Så lyder namnet på Amazons kommande, och hett efterlängtade motorshow. Sedan trion, som är så härligt befriade från begreppet PK, lämnade BBC och Top Gear så har det varit rätt tomt i mitt liv vad gäller TV. Inget program kan matcha det som Hammond, May och Clarkson skämt bort mig med under många år; riktigt rolig och kvalitativ teve. Till hösten är de tillbaka, nytt är – förutom namnet förstås, bland annat det faktum att man släpar med sig ett större tält till olika platser där showen spelas in – biljetter lär gå att boka för den hugade spekulanten. Vi får se vilken kanal som tar på sig att sända serien för oss svenskar. Can´t wait.

Jag älskar nya XC90. Snudd på alla älskar nya XC90. Ja, faktiskt även Jeremy Clarkson älskar nya XC90. Bland annat har han sagt att “Volvo XC90 är den första bilen som är utvecklad av ingenjörer som faktiskt hade barn, inte ingenjörer som läst om dem i en bok.” Göteborg, Hamntorget, 2015.

XC90

Plus. Top Gear – på den tid det begav sig. Bättre teve har undertecknad då aldrig skådat. Total underhållning. Grabbigt? Absolut! Men inte alls utan känsla.

Minus. Top Gear med nya programledare. Nja, BBC har missat poängen. Det är inte bilar från billigaste östtillverkarna, dyraste premiumtillverkarna eller urläckra kameraåkningar som är framgångskonceptet – det är originaltrion. Resten är bara krydda. Se bara på Top Gear USA. Går ju inte att jämföra med originalet, trots att det handlar om samma sak.

Advertisements

~ by onemountainsplace on May 21, 2016.

 
%d bloggers like this: