Han är tillbaka.

Det är en mörk årstid. Men detta spelar liksom ingen roll, för i tisdags var han åter i rutan – den gode GW. Det har varit en lång längtan och väntan, en tid kändes det som att det inte skulle bli några fler säsonger – trots att den populära professorn har haft osedvanligt många spektakulära brott att resonera kring. Och så blir det alltså nu, tack och lov. Och det började med det kanske mest intressanta fallet på mycket länge – den 41-åriga kvinnan och hennes sambo som står misstänkta för två mord och ett mordförsök. Av allt att döma en mycket ond duo, med spänning inväntar jag hur dessa fall gick till och vad som drev dem i det så kallade sommarstugemordet – som sannolikt, tack vare försäkringsbolaget If, kommer att bli sommarstugemorden.

En patrull utanför lokala livsmedelsaffären är ingen ovanlighet. Snatterier hämmar effektivt polisens resurser och många är vi som nog skulle se att detta skulle kunna lösas smidigare. Polisens nya organisation hämmar dem förvisso ännu mer av allt att döma – detta kommer man att gräva i mycket under den nu påbörjade säsongen av Veckans brott i SVT1. Partille, Allum, 2016.

shoplifter-i-presume

Plus. Det kan få bli hur mörkt det vill där ute, i rutan är GW tillbaka och det livar upp likt den varmaste vårsol. En mycket bra vecka på jobbet.

Minus. Veckans absoluta mörker stod Lund, Borlänge, Malmö och Örebro för. Dessa kommuner överväger, på fullaste allvar, att erbjuda hemvändande IS-krigare en gräddfil in i samhället – man avser erbjuda körkort, skuldsanering, bostäder och praktikplatser. Allt för att underlätta en återgång till det svenska samhället. De skall bemötas som det de är – krigsförbrytare med en sällan skådad grymhet i bagaget. Ibland skäms jag för att vara svensk. Det här är pinsamt. På riktigt.

Advertisements

~ by onemountainsplace on October 21, 2016.

 
%d bloggers like this: