För allmän beskådan.

Mycket Volvo nu, både här och ute i den blåsiga verkligheten. De spottar ut nya modeller, helt enligt tidigare löften och senast i raden att hitta ut i publik miljö är bilen som är byggd med samma tankegång som de hade i slutet av 90-talet – då VCC släppte sin första V70 Cross Country. Det blev en framgångssaga utan like och en helt ny bilklass. Ta en duglig kombibil, höj den och förse den med fyrhjulsdrift. Vips så har du en bil som funkar till livets alla tillfällen. Senaste V90 Cross Country tar över där XC70 slutade och det är i vanlig ordning en mycket tilltalande skapelse. Det enda jag inte förstår är hur man faktiskt kan få beställa den med manuell växellåda. Hur kan någon, år 2016, vilja växla sin bil manuellt? Släpp antiken och blicka framåt.

Det har blivit något av tradition att nya modeller från Volvo Cars visas upp på NK. Denna helg kan du se, känna och fråga kring en garanterad, kommande, storsäljare. Göteborg, Östra Hamngatan, 2016.

v90-cc-nk

Plus. Volvo V90 CC. I min värld bilen framför precis alla andra. Finns denna helg för allmän beskådan i NKs entréhall. Missar du det är det kanske inte hela världen, inom kort lär den vara en av de vanligaste bilarna på våra vägar och kanske tar den över titeln “Världens bästa polisbil” som ju XC70 tidigare röstades fram som av polisens utvärderingsgrupp. Så mycket bättre är tillbaka i TV4 med ny säsong – började riktigt lovande. Farsgubben firades idag med välsmakande middag och härlig efterrätt. 70 år fyller han i dagarna minsann.

Minus. Norsk skitåkning, förlåt skidåkning, är smutsiga grejer. Johaugs brända läppar kommer att bli en evig snackis, men värre är att sporten förmodligen skadats för lång tid framöver.

Advertisements

~ by onemountainsplace on October 22, 2016.

 
%d bloggers like this: