Flygande julgran.

Försvarsmakten, i form av Flygvapnet, genomförde häromdagen något som var att se som lika delar julhälsning som maktdemonstration – i perfekt formering gled en hel division från F7 i sakta mak fram över västkusten till allmän beskådan. De kollegor som av olika skäl missat vad som komma skulle, trodde att granflygningen avsåg den leverans av julgran till Gustaf Adolfs torg som ofta skett med helikopter genom åren. Glatt överraskade blev de av synen, det kan jag lova. Nåväl, jag ser glatt fram mot en repris nästa år.

Inte mindre än tolv (12!) JAS 39 Gripen och ett SK 60 – som flög kors och tvärs kring sina kollegor, var synliga över Glennborg strax efter kl. 15 i torsdags. För en MÖP*, likt undertecknad, så lockade detta fram rejäl ståpäls. Göteborg, Odinsplatsen, 2016.

flying-x-mas-tree

Plus. En hel division, bestående av svenska aktiva militärflygplan, flygandes i formation över staden. Sånt har man inte sett sedan den tid Sverige hade rejäla militära muskler, läs 80-talet. En mäktig syn.

Minus. iPhone 6S är en formidabel lur, lätt den bästa jag haft. Att zooma digitalt är dock fortfarande en dålig idé om man vill ha lite kvalitet, se bara ovan.

*MÖP – Militärt Överintresserad Person

Advertisements

~ by onemountainsplace on December 10, 2016.

 
%d bloggers like this: