Bomb Sqd.

På tidig eftermiddag under torsdagen bombhotades två tåg från MTR Express, ett vid Södertälje och ett som i det närmaste var framme vid Göteborgs centralstation. All tågtrafik stoppades, de ca 300 resenärerna evakuerades ut i Kung Bores vinter och ett grundligt genomsök av tågen genomfördes. Inga bomber påträffades, men tågkaoset var ett faktum. Varför just MTR blev utsatta verkar ingen ha något officiellt svar på. [GP, Bombhot mot tåg i Göteborg och Södertälje]

Mycket blåljuspersonal fanns på plats, de som syns på bilden var bara en mindre del – utanför bild fanns väntande piketenhet, ambulanser och brandbilar – utifall det värsta skulle ske. Göteborg, Burggrevegatan, 2017.

bombhot-mot-mtr

Polisens SandCat – bepansrad, försedd med slutet ventilationssystem och ett system som analyserar luften utanför fordonet. Perfekt i kontaminerade miljöer. Dessutom försedd med skottgluggar vilket gör att man kan köra nära en sprängladdning och helt enkelt skjuta sönder den under förhållandevis säkra förhållanden. I bakgrunden det berörda tåget. Göteborg, Burggrevegatan, 2017.

sandcat-mtr-express

Plus. Vintern är här med lite snö – känns som att det varit ovanligt dåligt med den varan. SandCat – Nationella Bombskyddets robusta åk, tillverkad av den israeliska tillverkaren Plasan, med en sista touch av företaget Euro-Lans – ett av allt att döma förnämligt verktyg mot illasinnade.

Minus. Kränkistan – det är vårt land det. Lättkränkta livsformer högt och lågt. PK, värdegrunder och jag vet inte vad. Vad hände med sunt förnuft?

Advertisements

~ by onemountainsplace on February 11, 2017.

 
%d bloggers like this: