14 534 kilometer.

Det är långt det, riktigt långt – men det är inte det långa avståndet i kilometer mellan emiratet Qatar och Auckland i New Zeeland som gör resan till den längsta hittills i reguljär flygtrafik – det är tiden i luften. 16 timmar och 20 minuter tog resan i anspråk, något som gör Qatar Airways till rekordinnehavare. Den fina maskinen som gör jobbet, 777, har räckvidd så det räcker till – det som begränsar är besättningens arbetstider – något som man löser med dubbel besättning. För mig, som inte behärskar konsten att sova på flygplan och har långa ben, låter det hela som en osannolikt plågsam upplevelse.

Qatar Airways är nuvarande rekordinnehavare gällande långflygningar i reguljär trafik. Dock inte med nedan avbildade Airbus A350, utan den större Boeing 777. Nedan maskin är dock inte heller främmande för långa resor. Stockholm, Stockholm Arlanda Airport, 2014.

qatar-a350

Plus. Människan vill alltid mer och bättre – så även flygbolagen. Singapore Airlines har inga planer på att låta rivalernas rekord bestå – redan 2018 planerar man att dra igång en rutt mellan Singapore och New York City. De resorna skall göras med modifierade Airbus A350, resan beräknas ta 19 timmar i anspråk.

Minus. Homeland – säsong 6. Har börjat mycket svagt.

Advertisements

~ by onemountainsplace on February 15, 2017.

 
%d bloggers like this: