Soprent.

In i det sista höll den sin form, även om dess en gång respektabla 86 m ö.h. reducerades i snabb takt. Det jobbades frenetiskt med att slita den i stycken, ja till och med under helger stod rivningsmaskinerna och slet i det som fortfarande stod kvar. Sedan en tid är den borta för alltid och något nytt kommer att byggas på ytorna som behövs för att göra plats för stadens påtagliga växtvärk. Vacker eller ej, jag vet inte riktigt, men tillsammans med många, många, andra har jag följt demonteringen på nära håll och ja – här är de sista bilderna. Vila i frid.

Här ses stora delar gasklockans forna majestät liggandes i en stor skrothög framför det som fortfarande var kvar. Göteborg, Gullbergs Strandgata, 2017.

Några dagar senare, slutet är nära och gestalten är rejält på svaj. Byggnaden som hela mitt liv funnits i blickfånget hade nu bara några få dygn kvar. Göteborg, Falutorget, 2017.

En bild från gårdagen. Soprent är ingen överdrift. Alla spår, förutom en cirkulär bottenplatta i betong, är som bortblåsta. Ett nytt kapitel har börjat. Göteborg, Gullbergs Strandgata, 2017.

Plus. Helgen var, återigen, en riktigt trevlig sådan.

Minus. Ekorrhjulet, för närvarande är detta en riktigt plågsam realitet. Semester hade suttit fint.

Advertisements

~ by onemountainsplace on March 19, 2017.

 
%d bloggers like this: