Kolinda på besök.

Kroatiens president Kolinda Grabar-Kitarović förärar Glennborg ett besök under dagarna två. Två dagar har tidigare också ägnats i Stockholm, där hon träffat statsministern och konungen. Ett minst sagt massivt polisuppbåd väntade på henne vid Centralstationen. Minst 12 målade polisbilar, utöver civila enheter från säkerhetspolisen och tunga gardet. Torsdagen kommer att förläggas till Länsstyrelsen och Lindholmen Science Park, det lär således bli lite bökigt i trafiken här och var. [GP, Polispådrag i centrala Göteborg – president på besök]

Välkomstkommitté. Kroatiens president valde att åka med tåg till Sveriges framsida efter två dagar i huvudstaden. Hon ville absolut besöka den kroatiska föreningen här, en av de mest tongivande i Europa enligt uppgift. Göteborg, Nils Ericsonsplatsen, 2017.

Någon form av inofficiellt rekord i antal polismålade XC70 per kvadratmeter. Inte ofta man ser den här bemanningsnivån utanför Stockholm. Göteborg, Nils Ericsonsplatsen, 2017.

En av Säpos S80, just denna med Kroatiens säregna flagga vajandes på framflygeln. Bilen bakom, Landcruisern, bemannades sannolikt av polisens tyngre gubbar. Göteborg, Nils Ericsonsplatsen, 2017.

Plus. Att en president hittar hit är alltid roligt. Imorgon är det torsdag och det är en riktigt bra dag – då blir det mums-lunch med kollegorna på Star Bowling, där pannkakorna med grädde och sylt är pricken över i.

Minus. Ett nytt terrordåd har skakat Europa idag – denna gång London. Att först köra in ett fordon i en folkmassa, för att därefter attackera med kniv för tankarna till en islamistisk tokstolle. Låt mig bara slippa vämjeligt PK-trams med förklaringar och ursäkter till varför detta skett.

Advertisements

~ by onemountainsplace on March 22, 2017.

 
%d bloggers like this: