Dagen efter.

Förvånad är nog egentligen ingen. Innerst inne. Ändå kommer det uppenbarligen för många som ett uppvaknande. Vi har i modern tid sett samma metod i Nice, Berlin och London – metoden som varmt rekommenderas av organisationerna IS och al-Qaida: Nyttja ett tungt fordon, gärna lastbil eller SUV, kör detta in i stora folkmassor i hög fart. Stor skada, lätt att genomföra och mycket svårt att skydda sig från. Fortsatt lär det i vissa kretsar pratas om förståelse, dialog och att de “inte står ut”. Men jag tror att den stora merparten nu faktiskt ledsnat på farsen och kräver att politikerna väljer en mer hårdför linje.

Säkerhetsnivån var tydlig kring Svenska Mässan och Gothia Towers – målade och civila polisfordon mest överallt, merparten av de synliga polismännen beväpnade med förstärkningsvapnet MP5. Göteborg, Mässans gata, 2017.

Socialdemokraterna har sin kongress på Svenska Mässan, något som förstås i grund betyder hög bemanningsnivå vad gäller säkerhetspersonal. Inkörningshindren kring komplexet är det dock första gången jag ser. Göteborg, Skånegatan, 2017.

Vid huvudentrén var det mycket rörelse – dock ej på denna bild. Demonstrationer om obegränsat flyktingmottagande, nördar på väg till och från Sci-Fi-mässan och en hel del kändisar. Så som Bosse Ringholm, en gång i tiden vår finansminister. Göteborg, Mässans gata, 2017.

Dagen efter. Minst fyra döda och ett antal svårt skadade. Halv stång i vårt avlånga land denna dag, så även utanför Svenska Mässan. Göteborg, Korsvägen, 2017.

Plus. Polisen har varit mycket effektiv i jakten på terroristen och hans eventuella kumpaner – Snabbt blev han gripen, NI och piketstyrkor har snabbt och effektivt slagit in dörrar och agerat kraftfullt. Känns bra för en medborgare som är vän av lag och ordning.

Minus. Den där övervakningsfilmen från terrordådet i Stockholm, som visar Drottninggatan, flyende människor och en distributionsbil som sveper förbi i vansinnig hastighet blir svår att glömma.

Advertisements

~ by onemountainsplace on April 8, 2017.

 
%d bloggers like this: