Säsongen har startat.

AIDAcara var först ut då hon anlände igår och har därmed startat upp kryssningssäsongen i Göteborg. I år finns det ganska exakt 44 inplanerade besök, där rederiet AIDA Cruises står för nästan 50 % av totalen. Fartygen kommer att medföra ca 50 000 turister, som förhoppningsvis kommer att spendera en del pengar i staden. Några riktigt stora och intressanta pjäser kommer hit, exempelvis MSC Magnifica, Mein Schiff 6 och Norwegian Getaway. Förhoppningsvis finns det tillfälle att kolla in ett eller flera av dem. [Göteborgs hamn, Årets kryssningsanlöp]

Tyska AIDAcara brukar var det flitigast anlöpande kryssningsfartyget i Glennborg, i år var hon också först – med rederiets härligt röda pussmun på förstäven. Göteborg, Frihamnen, 2017.

Plus. De storslagna kryssningsfartygen är sant ögongodis. Påsken – en härlig tid, inte minst för att det är rejält med ledigt – vilket det sannerligen finns ett behov av. Världens finaste granne. Som ritat skattkartor till gossarna och gömt välfyllda påskägg vid punkten “X”. Mycket uppskattat!

Minus. Irländska asfaltsläggare och vägpirater. Två återkommande vårtecken.

Advertisements

~ by onemountainsplace on April 15, 2017.

 
%d bloggers like this: