Mycket tragiskt.

Fyra rånare slog i förmiddags till mot en servicebutik på Kaggeledstorget. Polisen fick snabbt fram stora resurser och lyckades gripa tre av dem på den närliggande E20. Även den fjärde fångades in av lagens långa arm och det hela skulle där kunna ha arkiverats som en ypperlig insats. Dessvärre kom det in en tredje aktör i skeendet, en privatbilist körde på en av polismännen i samband med ingripandet och polisen gick en stund senare ut med att han avlidit till följd av skadorna. Inget annat än en oerhört tragisk händelse. [GP, Polisman ihjälkörd i polisjakt efter väpnat rån]

Brottsplatsen fortsatt avspärrad och en Dacia Duster med oklar anknytning till ärendet stod kvar innanför. Det hela fick dock ett mycket trist avslut, trots att packet mycket effektivt haffades i närområdet – en polisman fick plikta med sitt liv. Göteborg, Kaggeledstorget, 2017.

Plus. Kvartetten gripen och paketerad snabbt och effektivt. Ytterligare två rånare, som under eftermiddagen rånade en butik i Majorna, blev raskt infångade av Göteborgspolisen – som uppenbarligen haft en god dag vad gäller infångningsprocenten kring butiksrån.

Minus. E20 på platsen är inte särskilt svårkörd. Det är stora ytor, god sikt och en hastighetsbegränsning som, innan detta skedde, känns väldigt lågt satt. Det känns så oerhört onödigt att en polisman fått sätta livet till. Fordonen blir bättre och bättre, vägarna generellt säkrare och hastigheterna lägre. Det verkar inte spela någon roll. Oavsett om du är landsvägscyklist, vägarbetare, bärgare, brandman eller polisman så hänger ditt liv på en skör tråd – bilister som gör annat än att köra eller är för stressade för andras bästa är ett gigantiskt problem.

Advertisements

~ by onemountainsplace on July 23, 2017.

 
%d bloggers like this: