GUDI.

En av flera kinesiska tillverkare som framställer LEGO-kompatibla produkter. Några gör exakta kopior av originalen från Billund, medan exempelvis GUDI har nischat in sig på att göra militariserade varianter som inte står att finna i det danska originalets utbud. En aptitlig prisbild och en önskan från den idag 6 år gamla gossen gjorde det värt att testa. Leveranstiden var en knapp månad, delarna höll oväntat hög kvalitet och den ser riktigt frän ut med coola detaljer som stänkskydd etc. Blev omedelbart pojkarnas favorit, men det som på en verklig vagn är spänn- respektive drivhjul pallar inte med bandets spänning och har börjat vika sig inåt – vilket dessvärre gör den väldigt svårrullad. Summerat så är det dock mycket LEGO, ursäkta – GUDI, för pengarna.

En annorlunda syn i barnens Legovärld. En T-62, inkomplett med tre terrorister, levererades hem häromdagen. Födelsedagsbarnet hade önskat sig en stridsvagn i Lego, men då den danska tillverkaren inte producerar sådana vändes blickarna mot öster och AliExpress. Partille, Furumossen, 2017.

Plus. Eskil A.F. fyller 6 år idag. Ett kalas hade vi under gårdagen, ett lite större – väntar till helgen. På ett lekland minsann. Killen har blivit stor. GUDIs T-62 (600019A) köptes på AliExpress för dryga hundralappen, inklusive frakt, från Kina. Delarna, de som var med, höll väldigt hög kvalitet och ritningen var bra – dock ej Lego-klass. Extremt prisvärd lyder omdömet, trots nedan brister. Extremt cool lyder barnens betyg.

Minus. GUDIs T-62 (600019A) levererades tämligen inkomplett. Cirka 10 bitar saknades av totalt 372, främst lampor, men även några större delar saknades tråkigt nog och dekalerna var taffliga.

Advertisements

~ by onemountainsplace on August 3, 2017.

 
%d bloggers like this: