Stinkande loggor.

Lite konfunderad kom fyraåringen fram och drog mig i armen. Han undrade varför det är stinkande bajskorvar på gossarnas Ferrari SF16-H. Jag förstod först inte vad han menade, men då hans ivrigt pekande pekfinger markerade Santander Banks logotyper på LEGO-bilen kom saken i ett annat ljus. Jag var förstås tvungen att googla på detta och tankegången var varken ny eller unik – ett flertal träffar skvallrade om att storbankens logga förmodligen skulle tjänat på att granskats av styrelsen både en och två gånger till. De är dock inte ensamma – en annan logotyp som dök upp i ämnet är Ubisofts nya, som – faktiskt, kort och gott ser ut som en hög skit.

Scuderia Ferraris bil för säsongen 2016 är en vacker bil, även i LEGO. Framgångarna blev dock ytterst blygsamma, åtminstone för att vara Ferrari. En tredje plats i kontruktörsmästerskapen och ingen seger alls i tävlingarna. Partille, Residenset, 2017.

Plus. Ett glatt barnkalas förlades till Bushuset på Grafiska vägen. Två timmars sann glädje, där Eskil A.F.  och kompisarna fick busat av sig ordentligt.

Minus. Sjöfartstornet har alltid lockat sedan barnsben, där min far målande beskrivit upplevelsen av att stå på balkongen – belägen 62 meter över havet. Sedan en tid har man för avsikt att visa upp det för allmänheten igen, efter många år av lyckta dörrar. Att få tillfälle till att uppleva utsikten, den förmodat trånga hissen alternativt de många stegen verkar dock vara få förunnat. Vi svängde förbi idag, bara för att konstatera att det var stängt. Nästa gång det är öppet är lördagen den 12e augusti, men det är, enligt personalen på museet, ingen idé att ta sig dit – ty det är redan fullbokat. I detta fallet verkar jag behöva dö nyfiken.

Advertisements

~ by onemountainsplace on August 6, 2017.

 
%d bloggers like this: