Upptäckare av de sju haven.

M/S Seven Seas Explorer besökte Sveriges framsida på söndagen, ett påkostat fartyg som döptes för drygt ett år sedan i Monaco av självaste furstinnan av Monaco – Charlene. Fartyget håller en extremt hög klass gällande val av inredningsdetaljer – stora delar av fartyget lär vara inrett med såväl carraramarmor som bladguld. Utöver dyra val av glasdetaljer så finns det en ansenlig mängd dyr konst på plats ombord.

Några snabba siffror och data kring det vackra flytetyget. 224 meter lång, 31,1 meter bred och med ett djupgående på 7,1 meter. Fartyget ägs av Regent Seven Seas Cruises och är flaggat på Majuro, Marshall Islands. Göteborg, Arendalskajen, 2017.

Plats finns det för 750 passagerare och personalstyrkan, som skall se till att de får en så angenäm vistelse ombord som möjligt, uppgår till hela 552. En snabb slagning på Google ger dock en mängd träffar där resenärer varit mindre nöjda. Det man mest slår ner på är just personalen, där någon ställde sig frågan kring hur så många ögon kunde se så lite. Jag nöjer mig som vanligt med att konstatera att utsidan är vacker, formatet är imponerande och att det är synnerligen trevligt när de stora jättarna hälsar på oss.

Ovanför bryggan, på plan 14, finns fartygets lyxigaste utrymme. The Regent Suite, heter takvåningen, som bland annat erbjuder det stora panoramafönstret som garanterar storslagen utsikt över de sju haven. Likt fartyget i övrigt så har man inte sparat på inredningen, bara sängen lär enligt uppgift ha kostat 90 000 USD. Göteborg, Arendalskajen, 2017.

Plus. Seven Seas Explorer – ett mycket vackert och påkostat fartyg.

Minus. Det skall vara de otroliga skeendena kring uppfinnaren Raket-Madsen, hans hemmagjorda ubåt Nautilus och den mördade svenska journalisten Kim Wall. Det här kommer att gå till historien som det kanske mest skruvade kriminaldramat någonsin.

Advertisements

~ by onemountainsplace on August 24, 2017.

 
%d bloggers like this: