Himlen öppnade sig.

Gårdagen bjöd på ett regnoväder av episka proportioner. Himlen öppnade sig skoningslöst och släppte lös hagel och regn i sån omfattning att avloppen inte hade en chans att hålla vattnet undan. Cykeln min, som har slicks, blev extremt svårkörd i vad som inte var något annat än halt vinterväglag. Allum fick utrymmas då vatten forsade in via taket, Göteborgsvägen invid Finngösaravinen blev dränkt – så även de bilar vars förare försökte ta sig över vattendraget som skapats och gångtunneln i centrala Partille fylldes nästan upp helt. Men även vid Residenset blev konsekvenserna stora – främst för ett antal bilägare vars parkerade bilar fylldes med vatten. [PT, Skyfall över Partille]

En himmel så svart att tankarna spontant gick till Mordor skvrallrade om att cykelturen hem inte skulle bli komfortabel, vilket visade sig stämma. Vilken prövning molnen då hade börjat utsätta Partille för hade jag dock inte en susning om. Göteborg, Burggrevegatan, 2017.

Områdets stora P-yta förvandlades till en sjö, många bilar blev förstörda som en följd av detta. Partille, Furumossen, 2017.

Brunnslocken stod och hoppade på vattnet som pressades upp ur brunnarna med ursinnig kraft och som skapade sjöar och vattendrag invid huskropparna och som i något fall letade sig ända in i hallen. Mycket nervöst höll jag och grannen koll på vattennivån utanför husknuten. Partille, Furumossen, 2017.

Plus. Idag var det kalas för mina fina brorsöner som fyller 8. Tiden går rasande fort, stor grattis på födelsedagen C och O. Fick även provcyklat brorsans nya MTB, en Trek X-Caliber 9 – lackad i vad som kan liknas vid VCCs Polestar Blue. Kul cykel – som såg till att jag nådde Strava-målet på 10 mil även denna vecka. På tal om Volvo ja – officiella bilder har nu läckt ut på senaste produkten; XC40. Den ser bra ut, i vissa vinklar. Bakpartiet kommer att kräva tillvänjning.

Minus. Gårdagens regn och oväder vars efterräkningar ännu är oklara. De bilister som chansar på att köra igenom stora vattensamlingar och som sedan blir ståendes i dem – med svindyra skador på bilarnas motorer och elektronik – som försäkringen sannolikt inte täcker. Man vill så gärna veta hur de tänker.

Advertisements

~ by onemountainsplace on September 16, 2017.

 
%d bloggers like this: