Utrotningshotade.

Så ser före detta Saab Parts, numera Orio AB, på det faktum att antalet Saabar i trafik kraftigt minskar. För fyra år sedan fanns drygt 323 000 bilar av märket i vårt avlånga land, förra året – 2016, hade mängden registrerade bilar från den forna tillverkaren i Trollhättan reducerats ner till ca 230 000 exemplar. Detta har fått Orio att införa en livstids garanti på reservdelar till de ägare som väljer att reparera sina bilar hos auktoriserade verkstäder. Förhoppningsvis innebär detta att man fortsatt kan spana in Saabar i alla de olika former som man trots allt fick till under åren 1947-2011. [Teknikens Värld, Antalet Saab-bilar sjunker – nu ska de räddas]

Polisen har fortsatt Saab i tjänst, denna bild togs igår, och Orios besked gör att denna läckra 9-5 sannolikt kan fortsätta med “Protect & Serve” i många år till. Göteborg, Ernst Fontells plats, 2017.

Plus. Jag är en Volvo-man, men nog tycker jag att det är viktigt att så många Saabar som möjligt får chansen att rulla vidare på våra gator.

Minus. Nazister på våra gator. Det är naturligtvis helt åt helvete, även om deras motsvarigheter på vänsterflanken är precis lika illa. Förvånad är jag dock inte – det oansvariga sätt som riket regerats på under såväl blått som rött styre de senaste åren lockar fram de extrema avarterna.

Advertisements

~ by onemountainsplace on September 17, 2017.

 
%d bloggers like this: