Professorn är åter.

Äntligen så har en ny säsong av Veckans brott startat. Väntan inför varje ny höstsäsong är svår och det är synnerligen välkommet att åter få grotta ner sig i det mycket välgjorda programmet. Sedan förra säsongen har vårt samhälle drabbats av en uppsjö underliga, fascinerande, avstötande och rent vidriga brott – där ubåtsmordet på svenska journalisten Kim Wall förstås sticker ut ordentligt, då det i många avseenden är att betrakta som helt unikt. Annat som lär dyka upp på agendan är sannolikt nazistdemonstrationen i Göteborg, EU-toppmötet den 17 november, dagens bombattentat mot polisen i Helsingborg och det tunga faktum att ordningsmakten inte hinner med att utreda allvarliga brott, så som våldtäkter. Allt presenterat av dynamiska duon Kvartoft och GW. Den senare framstod som något trött, men det brukar han ju traditionsenligt vara – lite svårstartad likt en gammal bil – men som lagom till final kommer att sitta där och må helt hundra.

Vad som inte kommer att lyftas fram i statlig teve är att Volvo tillverkar den mest dugliga polisbilen, allt enligt myndighetens egna tester och utvärderingar. Polisen tillämpar en skala på 1-10 poäng i fem delmoment och nedan avbilade V90 Cross Country är totalt sett en bättre snutbil än såväl BMW 5-serien som Mercedes-Benz E-klass. Den ordinära Volvo V90, som du säkert sett ute på gatorna i uniform redan, är dock stråt vassare. Hur som – den lär således snart bli en vanlig syn i trafiken – vilket förstås värmer mitt Volvo-hjärta. Torslanda, Gamla Flygplatsvägen, 2017.

Plus. Veckans Brott är åter på SVT1. Programmet som gör höstmörkret så mycket mer uthärdligt. V90 CC kommer att göra sig bra i uniform.

Minus. Peter Madsen – när allt kommer kring verkar uppfinnaren från Danmark vara en synnerligen otäck typ.

Advertisements

~ by onemountainsplace on October 18, 2017.

 
%d bloggers like this: