VROM 2017.

Idag var det åter dags att besöka Arendal, för att kolla på de många hundratals bilar av märket Volvo som stod uppställda där för allmän beskådan. Helt klart finns det en för varje smak och tycke, nedan några bilder från årets upplaga.

Volvos logga på huven till en P1800. 

Inne på Volvos museum så har man i skrivande stund en mycket intressant utställning med P-G Gyllenhammars många direktionsbilar, mest känd är sannolikt den mycket beundrade 244an i förgrunden.

Den karismatiske Volvochefen körde en tid exempelvis denna röda 262 C, med fräck antenn och tuffa turbofälgar. Jag själv är dock mest svag för Bertones snygga coupélösning.

En Volvo Duett med flak i absolut toppskick. 

C70 var som bekant den moderna Helgonets val. Något som tydde på mycket god smak.

P26 i Volvo Ocean Race-utförande. 

En 244 i läcker färgsättning. Lacken avsevärt mycket mer patinerad än genomsnittet av utställningsbilarna på området – men, likväl, en godbit.

En XC70 ombyggd till pickup, dragandes på en mycket tjusig 262 C.

XC70 Surf Rescue. En prototyp som togs fram för de mytomspunna livräddarna på Kaliforniens badstränder. De blev säkert mäkta imponerade, men det hela stannade där.

Dagens höjdpunkt – en Volvo 944 i polisuniform. Helt i original, en fröjd för ögat. Detta är sannerligen en mycket läcker snutbil.

Glatt visade ägaren upp även bilens insida. I skuffen hade tiden stått stilla, vikten av att allt skulle vara original var han mycket tydlig med. 

En självklarhet för de allra flesta. 

Stilig gammal herrgårdsvagn i blickfånget.

TWR Volvo S40. Bekant från BTCC och STCC. Ersatte Volvo 850 på banorna i standardvagnsmästerskapen 1997. Hjulen kontra hjulhusen torde inte möjliggöra några skarpare svängar.

Bilen ifråga var en riktig framgångssaga 1998 och skördade tillsammans med föraren Rickard Rydell stora framgångar i BTCC.

Så här ser den snabba skönheten ut. Volvos museum är numera ägare till farkosten som skapades av Volvo tillsammans med TWR, Tom Walkinshaw Racing.

Vi avslutar årets tillställning med denna 140 i klanderfritt skick. I veckan träffade jag på en kär gammal vän till familjen, i min barndom så färdades vi runt i hans gröna dito – jag minns det mycket väl – bilden passar därför extra väl.

Advertisements

 
%d bloggers like this: